Reprezinta o abordare nutritionala alcatuita de cardiologul Arthur Agatston si dieteticianul Marie Almon. Spre deosebire de alte diete, South Beach este cumva mai moderata, ea neeliminand in totalitate un nutrient cum fac alte diete ci doar inlocuieste “grasimile rele” cu “grasimile bune” si zaharurile cu index glicemic ridicat cu zaharurile cu index glicemic scazut.
A debutat ca o dieta folosita in profilaxia si tratarea bolilor cardiovasculare dar treptat a castigat in popularitate datorita rolului pe care si-l manifesta in pierderea de greutate in exces.
South Beach este impartita in 3 etape si devine din ce in ce mai permisiva:
I. Perioada cea mai restrictiva,dureaza primele 2 saptamani. Presupune o perioada de restabilizare a metabolismului si o imbunatatire a calitatii insulinei organismului. Se realizeaza o eliminare a zaharurilor simple, produselor de patiserie si alte tipuri de carbohidrati procesati, a fructelor si a unora din legumele cu index glicemic ridicat.
II. In aceasta faza se reintroduc fructele, legumele si cerealele integrale. Este o faza ce se mentine atat timp cat beneficiarul doreste ca scaderea in greutate sa continue.
Mai multe detalii pe: personal-trainer.ro